Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


Pallas Rakennus Päijät-Häme rakentaa 110 opiskelija-asuntoa Lahden Niemeen

Pallas Rakennus Päijät-Häme Oy rakentaa Lahden Asunnot Oy:lle 110 opiskelija-asuntoa Lahden Niemeen. Pallas Rakennus Päijät-Häme ja Lahden Asunnot Oy:n emokonserni Lahden Talot Oy allekirjoittivat kokonaisurakkasopimuksen tänään 23.5. Asunnot ovat ARA-tuettuja.

Rakennuskohde kattaa kaksi toisiinsa kytkettyä asuinkerrostaloa osoitteissa Laatikkotehtaankatu 5B ja 5C. Kuusikerroksisiin uudisrakennuksiin tulee yhteensä 110 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 29 neliön yksiöistä 42,5 neliön kaksioihin. Huoneistoala on 3 510 m2, bruttoala 6 056 m2 ja tilavuus 19 860 m3.

A-energialuokan opiskelija-asunnot sijaitsevat rakennuksen 2.–6. kerroksissa. Ensimmäiseen kerrokseen tulevat muun muassa yhteiset monitoimitilat, saunaosasto ja irtaimistovarastot.

– Lahden Talot panostaa opiskelijoiden asumisen laatuun ja viihtyisyyteen, ja olemme selvittäneet opiskelija-asumiseen kohdistuvia toiveita yhdessä muun muassa LAMKin kanssa. Uudet valmistuvat asunnot ovat tilavia ja edustavat normaalia vuokra-asumista. Erona on kuitenkin se, että yhteisöllisiin tiloihin on panostettu tavallista enemmän. Kampusraitille avautuvissa yhteistiloissa on mahdollisuus erilaiseen vapaa-ajan toimintaa, kokoontumisiin sekä opiskeluun. NiemiCampus sijaitsee aivan vieressä, joten opiskelija-asuntojen saavutettavuus on erinomainen, kertoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Nopeasti kasvava ja kehittyvä Niemen kaupunginosa sijaitsee Lahden keskustan pohjoispuolella Vesijärven rannalla. Kävelymatkan päässä sijaitsevat muun muassa suosittu pienvenesatama sekä Sibeliustalo. Alueella toimivat NiemiCampus ja Lahden Tiedepuisto, ja suunnitteilla oleva Rantaraitti tarjoaa asukkaille monipuoliset liikuntamahdollisuudet vesistön äärellä.

Laatikkotehtaankadun asuntojen rakennustyöt alkavat kesäkuussa, ja kohde valmistuu helmikuussa 2021.

Lisätiedot:

Joonas Koivuluoma, aluepäällikkö, Pallas Rakennus Päijät-Häme
p. 040 508 1755, joonas.koivuluoma@pallasrakennus.fi

Laatikkotehtaankatu 5.

 

Scroll Up