Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy hakeutuu konkurssiin – muiden Pallas Rakennus Oy:n alueyhtiöiden toiminta jatkuu normaalisti

Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy on jättänyt tänään 4.1.2021 konkurssihakemuksen käräjäoikeudelle. Konkurssihakemukseen on päädytty, koska yhtiön toiminta on ollut kannattamatonta jo pitkään. Pallas Rakennus Oy ja sen muut alueyhtiöt jatkavat toimintaansa normaalisti.

Vuonna 2015 perustetun alueyhtiö Etelä-Suomen toimintaa on pyritty saamaan kannattavaksi, mutta toiminta on jatkunut tappiollisena myös vuonna 2020. Heikon tuloskehityksensä vuoksi Etelä-Suomi ei ole pystynyt suoriutumaan rakentamisvelvoitteistaan sovitun aikataulun mukaisesti, minkä seurauksena sen kaksi merkittävää rakennushanketta keskeytyi joulukuussa.

Muista alueyhtiöistämme poiketen Etelä-Suomen toiminta on ollut kannattamatonta usean vuoden ajan eikä se ole päässyt missään vaiheessa tulostasolle, jota olemme tavoitelleet. Vaikeuksien taustalla on ollut varsin nopea ja voimakas kasvu. Etelä-Suomi on tarttunut aggressiivisesti hinnoiteltuihin kilpailu-urakoihin ja kokoaan suurempiin kehityshankkeisiin, joita se ei ole kyennyt toteuttamaan kannattavasti. Pääkaupunkiseudun kireä kilpailutilanne ja rakentamisen ammattilaisten rekrytoinnin haastavuus on vaikeuttanut toimintaa. Nyt tehty ratkaisu on kipeä, mutta tässä tilanteessa se on välttämätön, sanoo Pallas Rakennus -konsernin toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne.

Etelä-Suomen alueyhtiön hakeutuminen konkurssiin ei vaikuta Pallas Rakennus -konsernin muiden yhtiöiden hankkeisiin tai toimintaan. Konsernin muiden yhtiöiden rahoitusta on vahvistettu, niiden talous on vakaalla pohjalla ja projektitoiminta kannattavalla tasolla. Pallas Rakennus -konsernin kuuden muun yhtiön, Pohjanmaan, Päijät-Hämeen, Kaakkois-Suomen, Itä-Suomen, Länsi-Suomen ja Lapin, liikevaihdon ennakoidaan vuonna 2021 olevan lähes 100 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:
Jyrki Lautarinne, toimitusjohtaja, Pallas Rakennus -konserni,
jyrki.lautarinne@pallasrakennus.fi

Scroll Up