Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


Pallas Rakennus rakentaa Nokian uuden kirjasto- ja kulttuuritalon

Pallas Rakennus Länsi-Suomi Oy ja Nokian kaupunki ovat tehneet urakkasopimuksen Nokian uuden kirjasto- ja kulttuuritalon rakennushankkeesta. Kohde valmistuu entisen pääkirjaston paikalle Nokian keskustaan osoitteeseen Härkitie 6.

Kirjastotilojen lisäksi rakennukseen valmistuu nuorisotilat sekä paikka kirjastoautolle. Kulttuuritoimintaa tukevat monipuoliset näyttelytilat sekä näyttämöllä varustettu sali.

– Monipuolinen tila soveltuu niin hiljaiseen työhön, yhteiseen ajanviettoon kuin monipuolisiin kulttuuritapahtumiin. Uudesta kirjasto- ja kulttuuritalosta tulee näyttävä osa Nokian keskustan katukuvaa, kertoo Pallas Rakennus Länsi-Suomen työpäällikkö Jouko Koivula.

Rinteeseen sijoittuva kirjastorakennus on kolmikerroksinen. Kokonaisala on 4 256 m2, kerrosala 3 991 mja tilavuus 19 420 m3. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Pekka Koli Tilatakomo Oy:stä.

Rakennusurakka sisältää tontilla sijaitsevan nykyisen betonirakenteisen kirjastotalon purun. Rakennustyöt ovat jo alkaneet, ja kohde valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lisätiedot:
Jouko Koivula
Työpäällikkö, Pallas Rakennus Länsi-Suomi Oy
p. 0400 879 078
jouko.koivula@pallasrakennus.fi

Scroll Up