Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


Pallas Rakennus Etelä-Suomen ensimmäinen ryhmärakennuttamiskohde Casa Urbana sai peruskivensä

Helsingin Jätkäsaareen nousevan asuinkerrostalo Casa Urbanan peruskivi muurattiin torstaina 20.9. Peruskiveen upotettavaan metallikapseliin oli sinetöity sarja päivän kolikoita, päivän lehti sekä Casa Urbanan esite ja peruskirja. Muuraukseen osallistui parikymmentä tulevaa asukasta ja urakoitsijoiden edustajaa.

As Oy Helsingin Casa Urbanan puheenjohtaja Matti Mantere pääsi ensimmäisenä muurausvuoroon.

”Kovin usein tontin suunnittelijat eivät tiedä, kenelle he rakentavat, mutta Casa Urbanassa me asukkaat olemme päässeet muokkaamaan suunnitelmia alusta asti. Rakennustyöt ovat lähteneet hyvin käyntiin, yhteistyö on sujunut mallikkaasti ja hanke on aikataulussa”, kertoi As Oy Helsingin Casa Urbanan puheenjohtaja Matti Mantere.

Casa Urbana on Pallas Rakennus Etelä-Suomen ensimmäinen ryhmärakennuttamishankkeena toteutettu kohde. Ryhmärakennuttamisessa rakennuttajina toimivat talon tulevat asukkaat ja omistajat, jotka ovat alusta saakka mukana suunnittelussa. Casa Urbanassa koordinoinnista vastaa konsulttiyritys R-Rakennuttajat Oy, joka on koonnut asukkaat ja osakkaat yhteen, hankkinut tontin ja vastaa suunnittelun ja rakennuttamisen koordinoinnista.

Toimitusjohtaja Arto Jokisen mukaan on ilo olla rakentamassa uutta kaupunginosaa.

Pallas Rakennus Etelä-Suomi toimii hankkeessa kokonaisurakoitsijana eli rakentaa kaiken maanrakennuksesta ja talo- ja rakennustekniikasta pintojen viimeistelyyn.

”Talo on normaali asuinkerrostalo, mutta poikkeavaa on se, että kaikki asukkaat ja asunnon ostajat ovat tiedossa jo valmiiksi ja ovat pystyneet vaikuttamaan asuntojen suunnitteluun ja tilaratkaisuihin”, Pallas Rakennus Etelä-Suomen toimitusjohtaja Arto Jokinen kertoo. ”Casa Urbana on erityinen hanke. Se on iso ja vaativa, ja tilausorganisaatio on poikkeuksellinen, 51 tulevaa asukasta. Sijainti Jätkäsaaressa on yksi Helsingin parhaista.”

Valmista joulukuussa 2019

Casa Urbana nousee Jätkäsaaren uudelle asuinalueelle.

Vuonna 2016 perustettu Pallas Rakennus Etelä-Suomi on rakentanut pääkaupunkiseudulla tähän mennessä kuusi kohdetta, joista puolet on asuinkerrostaloja.

”Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla rakennetaan kahdeksaa eri kohdetta, joista yksi on iso liikerakentamisen kohde ja loput seitsemän asuintaloja. Tällä hetkellä rakenteilla on 435 asuntoa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla”, Arto Jokinen kertoo.

Osakkaat ja urakoitsijat nostivat maljan tuleville kodeille.

51 hitas-asuntoa käsittävä ryhmärakennuskohde As Oy Helsingin Casa Urbana sijoittuu Helsingin kaupungin vuokratontille osoitteeseen Azorienkuja 4. Asuinhuoneistojen pinta-ala on 3 450,5 asm2. Kokonaisala on 5 417 mja tontin pinta-ala 2 775 m2. Kuusikerroksisessa talossa on asuntoja kaksioista aina viiden huoneen perheasuntoihin saakka.

Pallas Rakennus Etelä-Suomi teki rakennusurakasta ensimmäiset tarjoukset 1.2.2018. Urakkasopimus allekirjoitettiin toukokuun lopussa, ja rakennustyöt käynnistyivät kesäkuussa.

”Verhot heiluvat joulukuussa 2019”, Arto Jokinen lupaa.

 

Lisätiedot:
Arto Jokinen, toimitusjohtaja
Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy
p. +358 50 327 4000
arto.jokinen@pallasrakennus.fi

Scroll Up